טיול סופש - עמק האלה

בסופש האחרון אשתי ואני יצאנו לטיול בעמק האלה להכיר שני יקבים של יין נטו - משק יין הנס שטרנבך וסוסון ים, באמצע היינו צריכים לאכול וביקרנו במסעדה שנקראת ״בסוכה״, ביקורות וחוות דעת על המקומות בהמשך


נתחיל ממשק יין הנס שטרנבך
כאשר נכנסים למשק לא רואים הרבה, קצת מוזנח, הגענו ללא תאום מראש ותוך כמה דקות גדי התפנה אלינו, אני חייב לומר שלפני שהגענו חיפשתי ברחבי הרשת על המקום ומצאתי ביקורות שנויות במחלוקת, חלקן טובות וחלקן רעות.
פגשנו את גדי וגילינו אדם מאוד מיוחד שמאוד אוהב את מה שהוא עושה ומאוד אוהב להסביר ולדבר על היין, הפגישה והטעימות מלוות בהסברים מפורטים על היין ועל תהליך הכנתו, בנוסף מקבלים הסבר מפורט על המקום ועל גדי עצמו שהוא לא פחות חשוב ומסביר הרבה על מהות היין והרעיון של מהו יין נטו.


ישבנו ובילינו עם גדי כמעט 4 שעות, סבלנות מדהימה והסברים מפורטים על היין, טעמנו 7 סוגי יינות ובילינו בשיחה על תהליך הייצור, מקורות היין, הוויסקי ועל הרעיון שמאחורי יין נטו והמניפולציות שיקבים אחרים עושים ליין ומותרים על פי החוק בכדי למכור נוזל שיקרא יין, 75 רכיבים מותרים על פי החוק להכניס למיץ ענבים בכדי להפוך אותו ליין, תאמינו לי - לא צריך את כל החומרים האלו ופחות זה לפעמים הרבה יותר טוב..
לאחר הביקור ישבנו במסעדה שצמודה ליקב - אשתו של גדי מכינה אוכל ומאחר ואנו טבעוניים אכלנו שני סלטים וגדי הכין לנו מנה נהדרת שכללה אורז עם עדשים ורוטב מצויין והכל במחירים שווים לכל נפש.

לסיכום - מקום מדהים וחוויה מדהימה בגילוי היינות שגדי מייצר, צריך לבוא עם הרבה סבלנות ורצון לשמוע סיפורים, חוויות ועל יין.

בסוכה - אוכל צמחוני וטבעוני


ביום שבת חזרנו לאזור והזמנו מקום למסעדה שנקראת בסוכה, המקום קיבל ביקורות טובות בקבוצת פייסבוק ורצינו לנסות משהו שונה ואחר, נכנסנו למסעדה שכללה 5 שולחנות רגילים ו3 שולחנות נמוכים, הזמנו שתי מנות שעל פניו נשמעות טוב - סלט קינואה ואורז עם ירקות ועדשים שחורות, מאיזו סיבה לקח למנות הרבה זמן להגיע לשולחן וזה לא היה רק לנו, היו עוד שלוש שולחנות שחיכו הרבה זמן לאוכל.. 
הסלט קינואה הגיע עם כמה עגבניות שרי חתוכות ופלחי תפוח ושתי לחמניות מקמח מלא וטחינה בצד, לטחינה היה טעם של טחינה מחנות, ואם לא מחנות אז טחינה ששמו באה מיץ לימון משומר.. לקינואה היה טעם של רסק תפוחים מתוק והלחמניות היו קרות..
האורז עם הירקות - קישוא וגזר, עדשים שחורות וקצת צנוברים היה נחמד, חסר מלח ותבלינים אולם לא נורא.

לאחר כמה ביסים ביקשתי מלח, המשכתי לאכול ובאיזה שלב שהמלח לא הגיע החלטתי לשים את רוטב הסלט שהגיע עם האורז על הקינואה בכדי לשבור את הטעם המתוק והנורא שהיה לו, לסלט היה טעם מוזר של חומץ לא ברור, לאחר מכן הבנתי שגם לסלט יש טעם של מיץ לימון משומר, אפרופו המלח עדיין לא הגיע גם בסוף הארוחה וגם לאחר בקשת החשבון - מחירים גבוהים הרבה מהתמורה, אני הייתי מוותר למי שרוצה ללכת..

יקב סוסון ים - 
מאוד רצינו לבקר ביקב לאחר החוויה הנהדרת מיום האתמול ביקב הנס שטרנבך, חיפשנו, עשינו סיבוב, התקשרנו מספר פעמים, שלחנו הודעה בפייסבוק ולבסוף נסענו, הגענו למקום שנראה די מוזנח מסביב והיה סגור.. את היין לא טעמנו אז אין לי יכולת לכתוב חוות דעת על היין אולם המקום מבחוץ לא נראה משהו..





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

סלקום טיוי - חודש מרץ

סקירת אופה לחם אוטומטי 48295 morphy richards

חודש יוני בסלקום טיוי